top of page
FIT_SLIDERS_FIT_ASSESSMENT_KANDIDATEN.jpg

Haal eruit wat erin zit

Neem je binnenkort deel aan een assessment bij   
FIT Assessment?

Op de volgende manier kun je jezelf goed voorbereiden!

Steeds vaker worden assessments ingezet bij een sollicitatieprocedure of voor doorgroei binnen je huidige bedrijf.

Waar de één een assessment als kans en uitdaging ervaart, ziet de ander er als een berg tegenop. Wat we in ieder geval uit ervaring weten is dat iedereen het spannend vindt en liefst zo goed mogelijk wil presteren. Dit maakt het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden, zodat je het assessment met vertrouwen tegemoet kunt treden.

Wat is een assessment:

Een assessment is een gestructureerd programma waarmee je aan de hand van tests, vragenlijsten en praktijk situaties een goede voorspelling kunt geven in hoeverre een bepaalde functie bij je past, waar je sterke kanten liggen en welke ontwikkeling je kunt doormaken. Dit geeft de organisatie, maar ook jouzelf een goed inzicht in je geschiktheid of potentieel voor bepaald werk. Een assessment is dus ook een investering in jezelf.

Hoe werkt een assessment:

Het is goed te weten dat we een tweetal assessments onderscheiden

  • selectie assessments

  • ontwikkelassessments

 

In een selectie assessment is alles erop gericht om een goed antwoord te krijgen of je geschikt bent om een beoogde functie bij een bepaald bedrijf succesvol uit te voeren. Dit is uiteraard voor de organisatie belangrijk, maar ook voor jezelf; je wil tenslotte ook zelf geen verkeerde keuze maken. Een selectieassessment bestaat doorgaans uit tests op het gebied van persoonlijkheid, drijfveren en cognitieve capaciteiten, rollenspellen en een uitgebreid interview gericht op de vacature of het functieprofiel.

In een ontwikkelassessment staat met name je mogelijke groei naar een bepaalde rol of werkzaamheden centraal. Dit kan gericht zijn op een specifieke functie, maar ook op persoonlijke ontwikkeling of het inzetten van je talenten. In deze assessments komt het leren meer aan bod en zijn ook aspecten als zelfinzicht, reflectie en benutten van je kwaliteiten belangrijk. Naast de eerder genoemde tests op gebied van persoonlijkheid, drijfveren en cognitieve capaciteiten, betrekken we hierbij ook je leer- en denkgewoonten en werken we tijdens het assessment veel met reflectie en feedback.  

Soms worden beide varianten gecombineerd, zodat er vanuit de organisatie zowel antwoord is op je geschiktheid als op je ontwikkelbehoeften.

Mocht je jezelf optimaal willen voorbereiden op een assessment klik dan hier.

HAAL ERUIT WAT ERIN ZIT!

bottom of page