top of page
FIT_SLIDERS_FIT_ASSESSMENT_ASSESSMENT.jpg

Selectie & ontwikkeling

Onze assessments bieden zekerheid voor een goed overwogen keuze. Aan de hand van bewezen methodieken kunnen we scherpe analyses maken en u van concrete adviezen voorzien.

Een succesvol dienstverband start met een grondige analyse. Onderzoek wijst uit dat tevreden medewerkers langer in dienst blijven, efficiënter werken en productiever zijn. Of het nu gaat om de beste kandidaat voor uw vacature, interne doorgroei, ontwikkeling of loopbaanvraagstukken, een assessment staat aan de basis van een goed overwogen keuze voor organisatie en medewerker. 
 
FIT Assessment biedt hiervoor verschillende assessment mogelijkheden. Uiteraard heeft u verschillende vraagstellingen, waar wij een passende oplossing voor hebben. 
 

Selectie assessment
​In een selectie assessment is het belangrijk om een goede afweging tussen organisatie en (nieuwe) medewerker te maken. Als eerste stap gaan we persoonlijk in gesprek over de organisatie en de betreffende functie in het bijzonder. 

Aan de hand van een bewezen methode, met rollespellen, vragenlijsten en interviews brengen we de sterke kanten en valkuilen van kandidaten in kaart en geven we u een concreet advies voor de aanstelling. Daarbij wordt er altijd advies gegeven voor onboarding en verdere ontwikkeling. 

Na de uitvoering van het assessment ontvangen deelnemer en de organisatie het rapport en verzorgen we als gewenst een telefonische terugkoppeling. 


Ontwikkel assessment
Tijdens een ontwikkel assessment staat het leren en ontwikkelen van de deelnemer centraal. Op gestructureerde wijze gaan we aan de slag met talenten en competenties en geven we concrete handvatten voor verdere groei en het realiseren van ambities.

Door middel van simulaties, interviews en vragenlijsten wordt de deelnemer bewust van zijn of haar eigen kwaliteiten en ontwikkelkansen. Daarnaast geven wij gerichte feedback op sterke kanten en te ontwikkelen competenties. 
 
Na het assessment ontvangen de deelnemer en organisatie een uitgebreide rapportage met gerichte ontwikkel adviezen. Daarnaast adviseren we altijd om het rapport te bespreken in een ontwikkel gesprek waardoor het assessment nog meer effect oplevert. 


Loopbaan assessment
Bij een loopbaan assessment is het doel om de deelnemer inzichten te geven in zijn of haar werkvoorkeuren, drijfveren en ambities. Aan de hand van verschillende vragenlijsten brengen we de loopbaanbehoefte en ambities van de deelnemer in beeld, zodat hij of zij een overwogen loopbaanbeslissing kan nemen. 

Hierbij bieden we concrete handvatten, zodat de deelnemer weer regie krijgt over zijn of haar eigen loopbaan en ontdekt welke rol of functie het beste past. 

Na het doorlopen van het assessment ontvangt de deelnemer een uitgebreid assessment rapport met passende vervolgstappen.
 

Management Drives (gecertificeerd partner)
Wilt u als individu of als team groeien door uw sterke punten te leren kennen dan is Managment Drives de uitgelezen methode om dit te realiseren. Aan de hand van zes kleuren wordt snel inzichtelijk wat uw sterke kanten, uitdagingen en gemeenschappelijke drijfveren zijn. 

Een korte vragenlijst van 20 minuten, aangevuld met een verdiepend interview geeft in korte tijd veel informatie over effectiviteit in het werk.Meer weten?
Ruim 20 jaar ervaring in het verzorgen van assessments op het gebied van selectie, loopbaan- en teamontwikkeling in uiteenlopende branches. Voor meer informatie, bel 06-511 770 71

HAAL ERUIT WAT ERIN ZIT!

bottom of page